RAMEN
Dosłownie, ramen to rodzaj długiego, sprężystego makaronu, jaki podawany jest w zupie. Kuchnia japońska jest niezwykle bogata w treściwe i pożywne zupy z dodatkiem makaronu, warzyw i mięsa. Jednak świat zachodni umiłował właśnie nazwę ramen jako określenie zbiorcze na sycące mięsne buliony z makaronem.
-
Mazesoba - bez bulionu
makaron ramen/ sos krewetkowy z miso/ soborro/ żółtko/ dymka/ orzeszki ziemne/ prażynki krewetkowe/ olej z chili z krewetkami i czosnkiem/ furikake
SANDO
„Sando” to japońska nazwa dla kanapki, która często odnosi się do popularnego dania w Japonii, czyli „sandwichu” (z angielskiego „sandwich”).
MISECZKI
„Nasze małe porcje przystawkowe to doskonała okazja, by spróbować różnych smaków w jednym posiłku. Każda z nich to starannie przygotowane danie w mniejszych porcjach, idealne do dzielenia się lub delektowania się kilkoma smakami w jednym zestawie. Doskonałe na początek posiłku lub jako lekka przekąska.”
-
Chipsy krewetkowe
chipsy krewetkowe/ spicy majo/ szczypior/ furikake -
Szef kuchni poleca
Goma wakame
Cienkie, chrupiące marynowane glony z dodatkiem soku yuzu
TALERZYKI
-
Oferta specjalna
Korokke
chrupiące krokiety/ ziemniaki/ mięso mielone/ groszek/ kukurydza/ spicy mayo/ sos tonkatsu - 3 sztuki w zestawie -
Yakitori
Grillowany antrykot/ sałatka z tuńczyka / demi glace na bazie krewetek
TEGO W KARCIE NIE MA
TATARY
-
Szef kuchni poleca
Tatar z łososia - 100 g.
Siekany łosoś doprawiony na życzenie - wersja łagodna lub pikantna -
Szef kuchni poleca
Tatar z tuńczyka - 100 g.
Siekany tuńczyk doprawiony na życzenie - wersja łagodna lub pikantna
ZESTAWY SUSHI
-
Szef kuchni poleca
Nama - zestaw surowy / 22 szt.
Uramaki tuńczyk - 8 szt.
futomaki filadelfia - 6 szt.
Hosomaki łosoś - 8 szt. -
Szef kuchni poleca
YAKI - zestaw pieczony / 22 szt.
Uramaki dragon - 8 szt.
Futomaki pieczony łosoś - 6 szt.
Hosomaki krewetka parzona - 8 szt.
-
Szef kuchni poleca
YōSHOKU OMAKASE - Zestaw specjalny 56 szt
Nigiri Łosoś 2 szt
Nigiri Tuńczyk 2 szt
Nigiri Okoń Morski 2 szt
Hosomaki Tamago 8 szt
Hosomaki Ogórek 8 szt
Uramaki Pikantny Tuńczyk 8 szt
Uramaki Dragon Ebi 8 szt
Futomaki Pieczony Okoń Morski 6 szt
Futomaki Sałatka z Surimi w tempurze 6 szt
Tatar z łososia na chrupiącym ryżu 6 szt
Nigiri
Nigiri - plaster ryby, owoców morza lub tamago ułożony na kulce ryżu , 2 szt. w porcji
-
Nigiri Łosoś
-
Szef kuchni poleca
Nigiri Tuńczyk
-
Nigiri Okoń morski
-
Nigiri Krewetka parzona
-
Nigiri Tamago
Hosomaki
Hosomaki - cieńkie, jednoskładnikowe rolki z ryżem, 8 szt. w porcji
-
Hosomaki Łosoś
-
Oferta specjalna
Hosomaki Okoń morski
-
Hosomaki Tuńczyk
-
Hosomaki Krewetka parzona
-
Hosomaki Krewetka w tempurze
-
Hosomaki z pieczoną rybą
-
Hosomaki Surimi
-
Hosomaki Kappamaki (sezam z ogórkiem)
-
Hosomaki Takuan (marynowana rzepa)
-
Hosomaki Tykwa
-
Hosomaki Tamago (omlet japoński)
Uramaki
Uramaki - " odwrócone maki " z ryżem na zewnątrz i z wieloma składnikami w środku , 8 szt. w porcji
-
Uramaki Łosoś
-
Oferta specjalna
Uramaki Okoń morski
-
Uramaki Tuńczyk
-
Uramaki Krewetka parzona
-
Uramaki Krewetka w tempurze
-
Uramaki z pieczoną rybą
-
Uramaki Surimi
-
Uramaki Dragon Ebi
Krewetka w tempurze/ pieczony węgorz na górze -
Uramaki Dragon
Surimi w tempurze/ pieczony węgorz na górze -
Uramaki Wege
Futomaki
Futomaki - grubsze „rolki” z paroma składnikami, 6 szt. w porcji (wyjątek to tatar – 5 szt.)
-
Futomaki Surowy Łosoś
-
Oferta specjalna
Futomaki Surowy Okoń Morski
-
Futomaki Surowy Tuńczyk
-
Futomaki Parzona Krewetka
-
Futomaki Krewetka w tempurze
-
Futomaki Pieczony Łosoś
-
Futomaki Pieczony Węgorz
-
Futomaki Pieczony Okoń Morski
-
Futomaki Surimi
-
Futomaki Wege
-
Futomaki Tatar z Łososia (5 szt.)
-
Futomaki Tatar z Tuńczyka (5 szt.)
Futomaki całe w TEMPURZE
Rolki z kilkoma składnikami (ryby, owoce morza i świeże warzywa) w całości smażone w tempurze.
-
Sałatka z małż w tempurze
Rolka z siekanymi małżami świętego Jakuba/ majonezem/ limonką/ porem/ tobiko - cała w tempurze z siekanym porem i sosem kobe na wierzchu -
Sałatka z surimi w tempurze
-
Tatar z łososia w tempurze
-
Tatar z tuńczyka w tempurze
-
Futomaki z pieczoną rybą w tempurze
DESER
DODATKI
-
Porcja ryżu - 170 g
-
Dodatkowy sos sojowy 30 ml
Sos sojowy zawsze znajdziesz w naszym pudełeczku sushi, jeśli jednak bardzo go lubisz - zamów dodatkową porcję :) -
Sos słodki - Kabayaki 15 ml
Słodki sos - gotowany na węgorzu, na bazie sosu sojowego, wina, cukru -
Chwilowo niedostępne
Dip owocowy MANGO 30 ml
-
Dip owocowy ŚLIWKA 30 ml
-
Sos kobe 30 ml
Autorski sos na bazie majonezu - lekko pikantny (kimchi majo) -
Chwilowo niedostępne
Dip wasabi 30 ml
Autorski sos na bazie wasabi, sprite'a i cukru -
Dodatkowy imbir
Imbir zawsze znajdziesz w naszym pudełeczku sushi, jeśli jednak bardzo go lubisz - zamów dodatkową porcję :) -
Dodatkowe wasabi
Wasabi zawsze znajdziesz w naszym pudełeczku sushi, jeśli jednak bardzo je lubisz - zamów dodatkową porcję :)